Ruinart Blanc de Blancs

Ruinart Blanc de Blancs. Wat betekent Blanc de Blancs hoor ik je denken? Blanc de Blancs betekent, als we het letterlijk vertalen, ‘wit van witte’. Bij champagne betekent dit dat het enkel en alleen chardonnay druiven bevat. is een gerespecteerde naam binnen de champagne kringen. Het is niet zonder reden dat Ruinart onder de naam Moët Hennessy valt. De andere champagnehuizen die hieronder vallen zijn. Moët & Chandon, Krug, Veuve Clicquot en Dom Perignon. Omdat Ruinart gevestigd is in het grootste champagnehuis van de wereld, zijn de kwaliteitseisen zeer hoog. Deze champagne heeft meer dan anderhalf jaar op zijn gistdepot gerijpt en heeft daardoor geweldig aan verfijning gewonnen. Buiten de elegantie die fles van buiten toont, is de inhoud van de fles minstens zo spectaculair. Door zijn frisheid en zachte karakter maakt deze champagne een mooi aperitief. Net als vele andere champagnes kan de Ruinart Blanc de Blancs mooi gecombineerd worden met visgerechten, denk hierbij aan tonijn en kaviaar.

Prijskwaliteit verhouding van de Ruinart Blanc de Blancs

De Ruinart Blanc de Blancs is te koop bij diverse slijterijen voor rond de zeventig euro. Voor deze zeventig euro krijgt u een zeer chique fles waarvan de inhoud het water bij u in de mond doet lopen. De champagne heeft een uniek fijne mousse en drinkt prettig weg. Zelf heb ik de fles bewaard voor een mooie gelegenheid. Tevens maakt een mooie fles een mooi moment, maar in dit geval draaide ik het graag om. Naar mijn inzien is de prijskwaliteit verhouding van deze fles top. De gehele uitstraling klopt van begin tot eind en ook de smaak overtreft verwachtingen.

Tasting notes Ruinart Blanc de Blancs

Over de kleur van de Ruinart Blanc de Blancs zijn we het allemaal eens. Van buitenaf wordt dit al prachtig zichtbaar. Een vrij bleek karakter met groengele tonen. Bij de neus proeft u zomerse vruchten, denk hierbij aan ananas en abrikoos. De geur is overweldigend. Wat betreft de smaak. Een prettig mondvullend gevoel, strakdroog en ook hier komen de vruchten weer naar boven. De afdronk is mooi opbouwend wat mij verleid om nog een slok te nemen. Proost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.