Valpolicella Ripasso 2014

Een krachtpatser pur sang, deze Valpolicella Ripasso. Van fles tot smaak, een robuuste uitstraling. Een vrij jonge wijn nog, maar door die extra tweede keer op eikenhout vaten te liggen, dan krijg je wel volume hoor. Met een alcohol percentage van 14% not your ‘average Joe’. De Valpolicella streek is al eeuwen beroemd. De druiven die worden verbouwd zijn de volgende: corvinadruiven, molinaradruiven, en rondinelladruiven. Van deze druiven worden de volgende wijnen gemaakt: Valpolicella, Valpolicella Superiore, Amarone en Recioto. Zowel in prijs als qua volume lopen ze van laag naar hoog op. Vandaag zoomen we in op de Valpolicella Superiore! De Valpolicella Ripasso. Het betreft een DOC wijn, voor meer informatie over DOC wijnen kun je terecht in de categorie: ‘Italiaanse wijn’.

Tasting notes van de Valpolicella Ripasso 2014

De wijn is robijnrood, deze kleur zie je vaak bij jonge wijnen die kort gerijpt zijn.

Valpolicella Ripasso
Genieten in Italie!

Jonge wijnen zijn vaak enigszins paars van keur, terwijl hoe ouder een wijn wordt, hoe bruiner deze wordt. Vaak smaken deze bruine wijnen een beetje zoetig. Heerlijk! Over de Valpolicella Ripasso kunnen we zeggen dat hij hoog in zijn tannine zit. De geur verraadt donkere vruchten. Bij het proeven van de wijn merk je dat hij enorm ‘mondvullend’ is. De smaaksensatie gaat volledig rond. Wat we roken bij de neus proeven we nu in de mond, veel donker fruit. Cassis. Een beetje zoet. De afdronk is lang en complex. Dit zorgt voor een extra experience. Een experience waarbij je je eventjes in Verona bevindt.

Italiaanse wijn, voor iedereen?

Er zijn zoveel soorten wijnen, dat je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Je hoeft geen kenner te zijn om een groot wijnliefhebber te zijn. Italiaanse wijnen zijn heerlijk. Zwoel van karakter en enorm lekker bij het eten. Zo ook deze Valpolicella Ripasso. Een goed stuk roodvlees misstaat hier niet bij. Maar ook met een lekker stuk kaas kun je je met deze wijn eventjes in Italië bevinden. Geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.