Laurent Perrier Demi Sec

Op een koude, regenachtige woensdagavond is het tijd voor een goede bubbel, de Laurent Perrier Demi Sec. De champagne bestaat uit een blend van Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier. Demi sec is een aanduiding voor het type champagne. Het geeft de dosering aan in grammen suiker per liter, Demi Sec houdt in dat het suikergehalte tussen de 35 en 50 gram zit. De aanwezigheid van een bepaalde hoeveelheid suiker in de champagne heeft uiteraard invloed op de smaak. Zoals u al raadt: Hoe meer suiker er in de champagne zit, hoe zoeter hij wordt. Naast de demi sec zijn er nog andere categorieën waar uw champagne binnen kan vallen. De aanduiding staat altijd vermeld op de fles.

Voorspel van de Laurent Perrier demi sec

Champagne drinken is een feestelijke gebeurtenis, drink daarom de fles in goed gezelschap. De fles openen kent een heel protocol. Zo dient u eerste de capsule te verwijderen, nadat u dit heeft gedaan komt u bij de ‘muselet’, het ijzerdraad. Deze ijzerdraad heeft bij champagnes altijd 6 halve draaien nodig om tot opening te komen. Als u de muselet los heeft gemaakt, let dan op dat de dop niet voortijdig van de fles schiet. Indien u de fles rustig heeft behandeld, dus zonder schudden, dan zal de kurk niet direct wegschieten. Houd de fles met het inschenken van de wijn in een hoek van 45 graden zodat de bubbels niet over uw glas heen stromen. Indien u ervoor kiest om een feestelijke ontkurking plaats te laten vinden, dan zal de wijn in de fles sneller zijn koolzuur verliezen.

Tasting notes van de champagne

Leuk en aardig, de hele procedure, maar hoe smaakt de champagne? De Laurent Perrier Demi Sec heeft een lichtgele kleur, de bubbels zijn zeer fijn. De geur van de champagne doet denken aan gedroogd fruit en amandelen, een lichte zoet. Bij het drinken van de champagne valt gelijk op dat de champagne zeer mondvullend is, de smaak is intens. Zoete tonen van honing voeren hierbij de boventoon. De mousse is prettig om te drinken. Een mooie aanrader bij een dessert of bij sushi.

Eén antwoord op “Laurent Perrier Demi Sec”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.