Alasia Barbaresco 2013

Met tikkende regendruppels tegen de ramen en een stevige wind door de Amsterdamse straten, wordt het weer tijd om een fles rode wijn uit het rek te halen. Vandaag een Italiaanse wijn, de Alasia Barbaresco uit 2013. Een wijn die voor een Italiaan relatief laag in zijn alcohol zit. Zijn grote broers zitten hoger in de alcohol, denk hierbij aan de Barolo’s en Amarone wijnen van deze wereld. De Alasia Barbaresco is gemaakt van de Nebbiolo druif uit Piemonte. Een streek in het noordwesten van Italië dat gezien wordt als één van de beste wijnstreken van Italië!

Bevindingen van de Alasia Barbaresco

Bij het ruiken aan de kurk ontdek je gelijk dat de wijn ietwat bloemig ruikt. Een frisse geur die aangenaam is voor de neus. Bij het inschenken van de wijn valt op dat de wijn ietwat lichtrood van kleur is, in vergelijking met de betere Franse chateaus is het verschil enorm. De wijn kan wat mij betreft op een iets gekoelde temperatuur gedronken worden, rond de 15 graden. Dit geeft de wijn net dat beetje fris mee wat deze wijn verdient. De wijn heeft lichte houtsmaken en frisse tannines. Een wijn die perfect als borrelwijn gedronken kan worden maar totaal niet zou misstaan bij een diner. Een aanrader voor de fan van Italiaanse wijnen.

Prijskwaliteit verhouding

De wijn is voor ongeveer tien euro te krijgen bij de betere slijterij. De nebbiolo druif is een exclusieve druif uit Italië waar over het algemeen een hogere prijs voor wordt gevraagd dan andere Italiaanse wijnen. Voor deze prijs vindt ik het een zeer goede wijn. Drink deze wijn simpel als borrelwijn met wat hapjes erbij, of schenk hem bij een goed stuk roodvlees. De smaak zal verbluffend zijn en u zult er misschien wel spijt van hebben dat u er slechts één hebt gehaald. Enjoy the moment!

Op zoek naar meer Italiaanse wijnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.