Don Papa 7 Years

Een Filipijnse rum, zoiets kende ik nog niet. Ik kwam deze Don Papa 7 Years tegen bij een slijterij in Amsterdam Zuid. Quality comes with a price dat is inmiddels bekend, ook al gaat dit lang niet altijd op. In veel gevallen wel. De verkoper vertelde mij over de apartheid van de smaak. Ik was geïnteresseerd en besloot de rum aan te schaffen. Voor een kleine 40 euro is de rum van jou.

Ontstaan Don Papa 7 Years

De rum is toegewijd aan Papa Isio, een revolutionaire held van de Filipijnen. De rum komt van het eiland Negros en wordt gedistilleerd vanuit het allerbeste suikerriet dat op het eiland beschikbaar is. De rum wordt gerijpt op Amerikaanse eikenhout vaten voor een periode van zeven jaar. Don Papa rum krijgt hierdoor zoete tonen in zijn smaak.

Look en feel Don Papa 7 Years

Een stoere brede fles met de legacy van Papa Isio als tekst. De fles oogt prachtig en de koker waarin hij wordt geleverd deelt mee in de story telling van Don Papa. Een prachtig cadeau als ik het zo bekijk. Echter zal ik mij om de smaak bekommeren. De geur van Don Papa is veelal karamel. Tonen van vanille en in de diepte van de geur ruik je sinaasappel. De kleur van Don Papa is honingachtig, misschien mooier omschreven als amberkleurig.

Smaak van Don Papa 7 Years

De smaak komt sterk overeen met de geur van deze rum. Een sterke karamel smaak wisselt af met een zwoele vanille smaak. Een zeer zachte rum die ik dit keer licht gekoeld drink. De klasse proef je enorm. Een zeer ronde soms zelfs boterachtige smaak zet alle smaakpapillen op trillen. De nasmaak kenmerkt zich met frisse tonen van fruit. Met name sinaasappel overheerst. Een prachtig rum die zeker de moeite waard was om te proeven en om te reviewen. Zoals eerder gezegd, voor een kleine veertig euro verkrijgbaar bij de betere slijter.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.