Zuid-Afrikaanse wijnen

De nieuwe wereld van de wijnen, er wordt veel over gesproken. Tipt de

Zuid-Afrikaanse wijnen
Zuid-Afrikaanse wijnvelden

kwaliteit van de nieuwe wereld aan de kwaliteit van de authenticiteit van de oude wereld? Het houdt menig wijn liefhebber bezig. Velen zullen beweren dat de oude wereld nooit overtroffen kan worden door de nieuwe wereld. Echter kunnen wij, als criticasters, de nieuwe wereld niet negeren. Pogingen dienen ondernomen te worden om te beleven en ervaren in hoeverre de nieuwe wereld tekort schiet, of juist de oude wereld overklast.

Zuid-Afrikaanse wijnen

Wanneer we over witte Zuid-Afrikaanse wijnen praten, zal er door mening kenner één druif naar boven komen. De chenin blanc. Echter biedt het klimaat van Zuid-Afrika ook prachtige ondergrond voor de sauvignon blanc en de chardonnay. Andere druiven komen voor in Zuid-Afrika, maar worden niet als ‘lonewolve’ geproduceerd. Vaak komen deze druiven voor in blends.

Geselecteerd door WijnABC

WijnABC zal voor u de pareltjes uitzoeken en uitgebreid analyseren. Juist voor

Zuid-Afrikaanse wijnen is het erg belangrijk om vooraf te weten of de wijn goed of minder is. Wij vinden dat het bij Zuid-Afrikaanse wijnen vaak erg goed is, of juist erg tegenvalt. Vandaar dat wij voor u de wijnen zullen analyseren zodat u weet dat de wijn die u in gedachte heeft de juiste smaaknotities heeft die bij u passen!